onsdag den 20. marts 2013

Våben skal lovliggøres


Våben skal lovliggøres i Danmark


Hvornår har du sidst hørt om, at en person, der blev overfaldet, har kunnet forsvare sig selv mod en overfaldsmand, der bar våben? Der snakkes meget om våben, er en god eller dårlig ting at lovliggøre. Mange mener at, det vil være uansvarligt at give befolkningen i Danmark lov til at kunne købe våben. Jeg mener, dog at det vil være en god ting at give Danskerne lov til at købe våben, og kunne forsvare sig selv.

V

i lever i en verden, hvor kriminelle sagtens kan skaffe sig et våben, om det er en kniv eller et skydevåben. Mange gange om året bliver banker røvet, folk bliver truet for deres værdigenstande, og få bliver dræbt. De militære styrker vil heller ikke kunne forsvare sig selv uden våben, da selvom de ikke har våben, er det ikke ens betydende med, at modstanderen ikke har. I Danmark har en stor del af kriminelle som sagt våben. Ved at give danskerne lov til at bære våben, mener jeg, at det vil give den danske befolkning mulighed for at forsvare sig mod kriminelle. Lovliggørelse af våben vil ikke ændre noget på folk, som virkelig gerne vil have våben og allerede er i besiddelse af dem, men derimod kunne beskytte folk, som ikke har et våben i forvejen. Det er bedre at alle bærer våben, end at det kun er kriminelle. Når jeg hører eller ser noget om et røveri eller overfald, bærer gerningsmanden altid et våben og der bliver lagt meget vægt på, at de ramte ikke har kunnet forsvare sig selv.

H

vis man spørger rundt på en 9. klasses årgang om våben, svarer 90 % at de ikke vil have våben lovliggjort. Når man så spørger de samme, om våben kan beskytte os, svarer 70 % ja. Vi lever i en verden, hvor medierne har stor indflydelse på folks meninger. I radioen og fjernsynet, fremstilles våben som noget negativt. Hvis en uskyldig person går på gaden med en foldekniv, bliver han straks kriminel, og muligvis udstillet i avisen. Disse ting, spiller med i folks holdninger om våbens rolle. Mange dømmer derfor kun våben på det negative, hvorimod der faktisk også er positive ting ved våben.

Det at der i USA har været mange problemer med våben, skrammer også danskerne. Jeg vil dog ikke mene, at en sådan hændelse vil kunne opstå i dagens Danmark. Kriminelle har som sagt allerede våben og ville sagtens have mulighed for at lave en massakre. Våbenloven ændrer ikke på folks meninger og ændrer ikke på folks handlekraft, men derimod ændrer det på vores frihed. Vi har ikke friheden til at beskytte os. Det, at forsvarer sig selv med lignende midler af det gerningsmanden bærer, er imod loven.

S

taten viser ved at lave en lov for våben, at det er mere rigtigt at udsætte uskyldige mennesker for fare, end at give dem mulighed for tryghed, hvilket mange får igennem et våben til selvforsvar. Ifølge Liberal Alliance ungdom, har vi ret til, at forsvare os selv med våben. De mener, at den danske stat giver danskerne mindre og mindre mulighed for, at beskytte sig selv. Frygten for, at volden i landet vil eskalere, skal ikke veje tungere end den enkeltes ret til at forsvare sig selv.

J

eg synes altså, at våben skal lovliggøres i Danmark. Det giver os frihed, men det giver os samtidig også tryghed. Man kan ikke fjerne våben fra alle kriminelle. Jeg synes derfor kun, at man kan løse problemet ved at give den danske borger ret til at forsvare sig selv, uden at blive dømt for det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar