torsdag den 21. marts 2013

Sociale medier skader unge


Denne kommentar er lavet af Emilie 9.b (ikke Perle)

10 % af alle unge fra 7-9 klasse, bliver dagligt mobbet på nettet.  
Statistikker viser at der er 5,6 millioner mennesker i Danmark, der er aktive på Facebook, hvilket er rigtig meget.   
Og derudover er det 72% af brugerne der bruger Facebook dagligt. Så Det fylder meget af vores hverdag, hvilket vil sige, at for især unge,  kan det være et stort problem.   
Der har været mange situationer, med unge der er blevet mobbet på nettet. Og jeg ved også efter min personlige erfaring, at jeg bliver meget afhængig.

Socialt handicappede unge, har svært ved at befinde sig socialt og snakke med andre pga.  at de lever nærmest bag computerskærmen, og får derfor svært ved at befinde sig socialt i det virkelige liv. Da facebook er en hjemmeside, der er utrolig nem at blive afhængig af, bruger mange af de unge deres fritid på at sidde foran computeren. Mange unge vælger Facebook frem for venner, og når man er sammen med venner, kan det lede til, at man bruger den tid man har sammen, på at være på Facebook.
 Så derfor bliver mange unge bliver usikre på dem selv. ”Du kan hurtigt ændre din identitet, hvis du bliver utilfreds med den. Du kan slette venner og ting eller sider, som du tidligere har været fan af. Du har muligheden for hurtigt at skabe et nyt jeg," siger Lars Lundmann Jensen fra ekstrabladet, ekstern lektor i psykologi.
Derfor er der så mange som selvfølgelig gør det bedste de kan for at vise sig selv fra en god side. Andre vil få dette indtryk at deres liv nærmest er perfekt, og hvis man sammenligner med sit eget civile liv, kan man få socialt handicap, da man har denne dårlige selvtillid.
Youtube, Twitter og Facebook er gode eksempler for hjemmesider, der er nemme at blive afhængig af. Dette kan have mange konsekvenser, som f.eks. skole, arbejde, og det sociale liv. Mange unge får svært ved at tage sig sammen til lektier, da de f.eks. altid lige hurtigt lige skal se en video på youtube, lave en ny status på Twitter, eller lige tjekke nyheder på Facebook. Det kan ende med at man helt glemmer at lave lektier.
Tredje påstand lyder; ”unge kan blive mobbet”
10 % af alle unge fra 7-9. klasse bliver dagligt mobbet over nettet.  Hvilket er alt for meget.

Ud fra alle disse begrundelser konkluderer jeg, holder jeg fast i min påstand, at de sociale medier skader de unge. Afhængighed, mobning, manglende koncentrationsevne til lektier, og den manglende selvværd er store ulemper ved de sociale medier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar